4. december 2007

Godt jeg ikke er julemand

Julemanden bor i Kirgisistan...og ikke i Grønland eller på Nordpolen.
Et svensk rådgivningsfirma har nemlig beregnet, at på tidspunktet mellem juleaften og juleaftensdag skal julemanden besøge 2,5 milliarder hjem på sin rute omkring jorden, hvis man går ud fra, at alle børn uanset religion får en gave fra den tykke mand i det røde sæt tøj.
"Vi har beregnet, at der er 48 mennesker pr. km2 på jorden og 20 meter mellem hvert hjem. Så hvis julemanden tager fra Kirgisistan og rejser mod jordens rotation, så har han 48 timer til at aflevere alle pakker," siger Anders Larsson fra rådgivningsfirmaet Sweco.
Den mest effektive rute for julemanden, vil være hvis han bor i Kirgisistan -­ ellers kan han nemlig ikke nå at bringe alle pakker ud til tiden.
"Han har 34 mikrosekunder ved hvert hjem - i den tid skal han glide ned gennem skorstenen, aflevere gaver, spise kager og drikke mælk for derefter at hoppe tilbage i slæden," siger Anders Larsson.
Dertil kommer, at hans rensdyr skal rejse med 5.800 km pr sekund for at nå turen inden juledag er ovre.

Gad vide om ikke hans rensdyr bliver lettere overophedede i forpartiet eller har de keramisk skjold foran sig a la rumfærgerne?
Bruger julemanden mon en form for beskyttelsesbriller når han flyver afsted eller har han bare konstant vand løbende ud af øjnene?
Jeg gad i øvrigt godt se den high-tech sikkerhedssele han har på...for den skal vel også tages af og på inden for de 34 mikrosekunder?
Hvor lang tid kan julemandens rensdyr flyve inden de skal "tankes op"?
Hvor stor er G påvirkningen, når julemanden accellererer fra skorsten til skorsten?
Og hvem har i øvrigt besluttet, at julemanden ikke får hjælp fra sine fætre?


;-)

Ingen kommentarer: