26. juli 2007

Phew... McLaren undgår straf og udelukkelse


Hvis du ser Formel 1, har du måske hørt om "skandalen" med Nigel Stephney og Mike Coughlan. Stephney arbejdede tidligere for Ferrari og Coughlan for McLaren. De to har - angiveligt - udvekslet et knapt 800 siders værk om hvordan man bl.a. bygger, reparerer, tester og trimmer en Ferrari Formel 1 racer anno 2007. En af historierne om sagen går på, at McLaren skulle ha' brugt oplysningerne i drejebogen, da de byggede dette års McLaren model, MP4-22. Det skulle så være derfor de pludselig var mindst lige så stærke som Ferrari, efter en rimelig ustabil 2006 sæson. En anden historie går på, at Stephney gerne ville væk fra Ferrari, ligesom Coughlan ville fra McLaren. De har tidligere arbejdet sammen og det ønskede de igen. De skulle så bruge oplysningerne som lokkemad for...Honda, så de kunne få job dér (de kan også godt trænge til nogle dygtige folk på det hold!) :-) Hvad der er sandt og hvad der er opspind, ved vist ikke andre end de to herrer selv.

Hvorom alting er, så har McLaren toppen i dag været indkaldt til høring hos World Motor Sport Council, som så skulle finde en passende straf for Woking holdet. Heldigvis havde man ikke beviser for, at der var brugt oplysninger fra materialet til at bygge MP4-22, så McLaren "slap" for straf efter "
article 151c" i regelsættet. Men der er uddelt en advarsel til holdet, så hvis der i fremtiden bliver fundet bevis for, at McLaren har benyttet sig af oplysningerne vil de blive udelukket fra ikke bare 2007 sæsonen, men også 2008 sæsonen.
Jeg ved ikke hvad jeg skal tro på, men jeg håber - for Formel 1 sporten - at McLarens samvittighed vitterlig er ren som nyfalden sne. Ellers ender sporten med skandaler af Dope de France dimensioner, og det vil mildt sagt være uheldigt!

:-/

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

HAHAHA.....jaja efter den store mesters afgang så leder alle I ferrari fans efter undskyldninger....face it torben, den tandløse finne i har købt, er bare ikke god nok. Når man ser ham tøffe rundt i rødt, ledes tankerne tilbage til gode gamle Keke Rosberg, som jo aldrig vandt et løb.
Jeg forlod selv ferrari lejren i samme sekund, svend erik kedelig underskrev kontrakten.
KRC

2ben® sagde ...

Hej Kim.
Arhh...at skrive at Keke aldrig vandt et Formel 1 løb, det er vist lidt vovet. Han vandt faktisk 4:
- Schweiz GP, 1982
- Monacos GP, 1983
- USAs GP, 1984
- Australiens GP, 1985
Han var 5 gange podiet i 1982 (og blev diskvalificeret 1 gang), men alligevel var det nok til, at han blev verdensmester det år... :-)

Af andre dygtige finner, som også ser et stort talent i Kimi, kan nævnes Mika Hakkinen. Han har endnu flere sejre, men dem behøver jeg vel næppe remse op. ;-)
Verdensmester i 1998-99...imens "den store mester" og verdens ubestridt dårligste sportsmand og forbillede (jeg går stærkt ud fra det er ham prøjseren du tænker på) var på banerne. Men dengang svigtede Ferrari også ind imellem.. :-)

Iøvrigt holder jeg med McLaren. Det er et nødvendigt onde, at Kimi kører for Ferrari. Og at ligge nummer 4 i et så intenst VM som i år, det er vel ikke så skidt?

c",)